Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Ankara Emniyeti'nde yaşanan kumpas sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı Ruhunu baltalamak isteyenler boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar da çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Ankara Emniyeti'nde yaşanan kumpas sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı Ruhunu baltalamak isteyenler boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar da çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Ayhan Bora Kaplan operasyonu sonrası Emniyet'teki kumpas iddiaları vardı.

Konuşmasında dikkat çeken mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde gündeme gelen tüm hadiseyi tüm boyutlarıyla takip ediyoruz. Bürokratik vesayete izin vermeyiz. Kanunun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamasının hiçbir bahanesi olamaz. FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı Ruhunu baltalamak isteyenler boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar da çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz. Biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bizi örselemeye çalışanlara inat, yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. AK Parti'nin ayırışı vasfı attığı her adımı istişare ile atmasıdır. Daima ortak akılla hareket ettik, bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. 7-8 Haziran'da milletvekilleri ile, belediye başkanları ile de 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz. Kongrelerimizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz.

"YENİ, DİNAMİK ARKADAŞLARIMIZLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
AK Parti'nin siyaset tasavvurunda görev ve sorumluluk almak kadar gerektiğinde bu partinin bir eri olarak çalışmak da büyük bir şereftir. Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

"MECLİS TATİLE GİRMEDEN YASAL DÜZENLEMELERİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR"
Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti'nin MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor. Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetinin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Aceleye getirmeden, çok da uzatmadan somut adımlar atılmasına fayda görüyoruz. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzdeki 4 yılın her gününü ilk günlü heyecanla dolu dolu geçireceğiz.

"MESAJI ALDIK, GEREĞİNİ YAPMAYA BAŞLADIK"
31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerine bir kırılma, değişiklik olmamıştır. Önce 14 Mayıs'ta, iki hafta sonra 28 Mayıs'ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Elbette mesajı duymazdan gelecek değiliz, mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık. Ancak milletin AK Parti ya da Cumhur İttifakı'ndan desteğini çektiğini zannedenler fena halde yanılırlar.

"REHAVETE TAHAMMÜLÜMÜZ OLAMAZ"
AK Parti'nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleri ile kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda, ne bürokraside rehavete asla ve asla tahammülümüz olamaz.