Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında devamsızlık affı bekleyen öğrencilere net bir cevap verdi. Toplantıda velilere de seslenen Bakan Tekin, eğitimde başarıda velilerin katkılarına dikkat çekti.

Devamsızlık Affı Bekleyen Öğrencilere Cevap

Bakan Tekin, Etimesgut’taki konuşmasında devamsızlıktan sınıfta kalan ve sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan öğrencilerin af başvurularına yanıt verdi. Daha önce de net bir şekilde af olmayacağını duyuran Bakan Tekin, bu kez de tutumunu değiştirmedi. Bakan Tekin, öğrencilere şu ifadelerle seslendi:

"Devamsızlıkla ilgili herhangi bir af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Çocuklarımızın bu anlamda eksiklikleri, ihtiyaç duydukları bir hazırlık süreci varsa hepsini okullarımızda açacağımız DYK kursları ile bu işi çözebileceğimizi her ortamda söylüyoruz."

Velilere Mesaj

Bakan Tekin, konuşmasında velilere de seslendi ve eğitimde velilerin katkısının önemine vurgu yaptı. Şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada da eğitim öğretim süreçlerinin başarıları, velilerin katkılarıyla da ölçülmeye başlandı."

Bakan Tekin, velilerin eğitim öğretim sürecindeki rolünün ve katkısının, öğrencilerin başarılarında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

DYK Kursları ile Çözüm

Af beklentisi olan öğrencilere yönelik olarak, eksikliklerin giderilmesi için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile çözüm sunulacağını ifade eden Bakan Tekin, bu kursların öğrencilerin ihtiyaç duyduğu hazırlık sürecini karşılayacağını belirtti.