Güncel

Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı kaya gibi sağlam, bizde çatlama olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini belirterek, ittifakta herhangi bir çatlama olmayacağını söyledi. Bahçeli, "Biz ne kerpiciz ne toprağız, kaya gibi Cumhur İttifakıyız" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti

Bayram namazının ardından, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki anıt mezarını ziyaret eden Devlet Bahçeli, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkeş'in kabrine karanfil bıraktı ve bakır ibrikle su döktü.

Bahçeli'den Türk siyasetine eleştiri

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Türk siyasetinde kargaşa yaratmak isteyenlerin yalan ve fitneyle hareket ettiğini belirterek, bu durumun toplumun belli bir kesimini rahatsız ettiğini ifade etti. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ayaktadır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmektedir. 2028 yılına kadar Cumhur İttifakı'nın önünde dört önemli yıl var" dedi.

Yapısal reformlar ve demokratik açılımlar

Bahçeli, bu dönemde yapısal reformların gerçekleşeceğini, kurumsal yapının yerleşeceğini ve demokratik yaklaşımların gelişeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı tutumu ve Cumhur İttifakı birleşenlerinin uyumlu çalışmaları ile Türkiye'nin önemli meselelerinin çözüleceğini belirten Bahçeli, "O bakımdan ümitliyiz, güvenliyiz. Cumhur İttifakı devam edecektir. Bizde çatlama olmaz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu vurgulayan Bahçeli, siyasilerin kaynaşmada, anlaşmada ve barışmada samimi olmaları gerektiğini belirtti. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, bu anlayışla Cumhurbaşkanı'mızın yanındadır" dedi.

Bahçeli, partisinin uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Türkiye'nin önderliğinde dünya barışına katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. "Bayramın bugününden itibaren temennimiz barıştır, kaynaşmadır, dayanışmadır, paylaşmadır. Milliyetçi Hareket Partisi, üzerine düşen her türlü sorumluluğu yaparak yoluna devam edecektir" dedi.

"Allah, onları ıslah etsin"

Bahçeli, partisinin misyonunu anlayamayanların kırık masalar üzerinde gelecek vadedenlerin şimdi yol gösterici duruma düştüğünü belirterek, "Allah, onları ıslah etsin" dedi. Açıklamalarının ardından Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.