MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Öğrencilerin uzun zamandır dört gözle beklediği DGS tercih sonuçları için heyecan dorukta. Yeni bir öğretim dönemine dört yıllık bir üniversite programına katılarak başlamak isteyen yüzbinlerce adayın gözü kulağı, ÖSYM'den gelecek tarihte. ÖSYM, konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, geçmiş yılların verileri bize bir fikir veriyor.

Geçmiş Senelerin Takvimi Bir İpucu Mu?

Bu tür bilgilerin duyurulmadığı bir dönemde, geçmiş yıllardan elde ettiğimiz veriler birçok aday için yol gösterici olabilir. Örneğin, 2022 yılında DGS tercih süreci 1 Eylül'de sona ermiş ve tercih sonuçları 7 Eylül'de açıklanmıştı. Bu durumu göz önünde bulundurarak, 2023 yılı için tercih sonuçlarının 11 Eylül Pazartesi günü açıklanabileceğini tahmin ediyoruz.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

DGS tercih sonuçlarına ulaşmanız için belirli bir platform mevcut. ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey; T.C. Kimlik Numaranız ve ÖSYM tarafından size özel olarak belirlenen Aday Şifrenizi sisteme girmek.