Güncel

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında yeni gelişme! Mahkemeden karar çıktı

Nihal Candan'ın sağlığının kötüye gitmesinden dolayı cezaevinden tahliye edilmesinin ardından Dilan ve Engin Polat için de tutuksuz yargılanması yönündeki iddialar olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz ay bir suçtan beraat kararı verilen Polat çifti hakkında mahkemeden yeni karar çıktı.

Abone Ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Engin Polat ve Dilan Polat'a yönelik “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından açılan soruşturma hız kesmeden sürüyor. Soruşturma çerçevesinde Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında yer aldığı 12 şüpheli, 5 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti. Soruşturmada yeni bir gelişme yaşanmıştı. Aylık tutukluluk değerlendirmesinde bulunan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan tahliyesine karar kılmıştı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçlarından ise tutuklu kalmasına karar verilen Dilan Polat ve Engin Polat, cezaevinden tahliye edilememişti.

NİHAL CANDAN GİBİ TAHLİYE İSTEĞİ
Ucuza araç ticareti yaptıklarını belirterek vatandaşları 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandıran suç örgütü ile beraber faaliyet gösterdikleri ortaya çıkan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023’te tutuklanmıştı. Marmara Cezaevi’nde yer alan Nihal Candan, sağlığının kötüye gitmesi sebebiyle tahliye eilmesine karar verilmişti.

Candan'ın tahliyesinin ardından Dilan ve Engin Polat için de benzer bir olay olabileceği gündeme bomba gibi düştü.

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Günlerdir tutuksuz yargılanacağı yönünde algı yapılan Polat ailesinin aylık tutukluluk değerlendirmesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Nöbetçi hakimlik Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bütün sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi" ifadelerini kullandı.