Dilan ve Engin Polat’ın kara para aklama suçlamasıyla 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Dilan Polat’ın tahliye talebinin reddedilme gerekçesi, kaçma şüphesi olarak açıklandı.

Davanın 28 sanıklı dosyasında, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Polat çiftinin avukatları, dosyaya gelen son MASAK raporunun lehlerine olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundular. Dosya, incelenmek üzere İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi

Mahkeme, dört tutuklu sanığın itirazını reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dilan Polat için ise ayrı bir değerlendirme yapıldı. Mahkeme, Dilan Polat'ın dosyasında eksik evrak bulunduğunu ve bu belgeler tamamlandığında değerlendirmenin yapılacağını belirtti. Tahliye talebinin, MASAK raporunda Dilan Polat'a yönelik suç unsuru tespit edilmemesi ve sağlık sorunları nedeniyle yapıldığı ifade edildi.

Sabah’ın haberine göre, mahkeme Dilan Polat hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğunu ve henüz savunmasının alınmadığını belirtti. İstenen ceza miktarını göz önünde bulundurarak kaçma şüphesinin mevcut olduğunu vurgulayan mahkeme, itirazı reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.