Güncel

Direksiyon sınavında Togg düzenlemesi: 'Teknolojiye ayak uyduracağız'

Türkiye'de kara yollarında hibrit araçların çoğalmasıyla ehliyet sınavlarında yeni bir döneme geçiliyor, motor kısmına yönelik sorular değişecek. İşte detaylar..

Abone Ol

Yerli ve milli üretimli araç Togg’un yollara çıkmasıyla beraber elektrikli araçlara yönelik de bir değişikliğe gidileceğine yer alan Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz "Mevcut sınavda kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz ancak yeni yönetmelikle birlikte elektrikli araçla sınav yapabilmenin de önü açılacak..."

'TEKNOLOJİYE AYAK UYDURACAĞIZ'
"Yerli araç Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmuyor. Dolayısıyla adaylar sınava giremiyordu, bunun önünü açtık. Kaput açıldıktan sonra sorulan soruları azaltacağız, teknolojiye ayak uyduracağız” ifadelerine yer verdi.

Yeni düzenleme, engelli kursiyerlerin başvuruda bulundukları sürücü kursunda engellilere uygun araç olmadığı durumda, kendi araçlarıyla sınava girebileceğini belirtti.

'3 YIL SINAV HAKKI BAKİ KALACAK'

Tepeöz, yazılı sınavdan başarılı sonuç aldığı hâlde 5 kez direksiyon sınavında kalan kursiyerlere yönelik de çalışmanın olacağını belirterek “Kursiyerin 3 yıl boyunca yazılı sınav hakkı baki kalacak. 3 yıl içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimini alıp, direksiyon sınavına girecek” diye konuştu.