Fiyatı ne kadar olacak?
İki kapılı, martı kanat kapılara sahip olan bu otonom araç, 2026 yılında üretime girecek. Tesla CEO’su Elon Musk, aracın 30.000 dolardan daha düşük bir fiyatla satışa sunulacağını açıkladı.

Cybercab kamera ve yapay zeka kullanarak otonom sürüş sağlayacak
Tesla’nın yeni modeli Cybercab, tamamen otonom sürüş teknolojisine sahip. Elon Musk, bu yeni aracın mil başına 20 sent gibi düşük bir işletme maliyeti ile çalışacağını ve herhangi bir fişe gerek duymadan endüktif şarj cihazları kullanacağını belirtti. Tesla, diğer robotaksi üreticilerinden farklı olarak sadece kameralar ve yapay zeka kullanarak otonom sürüşü mümkün kılıyor.

Whatsapp Image 2024 10 11 At 09.03.17 (2)

Tesla’nın otonom araç vizyonu
Musk, etkinlik sırasında sahneye Cybercab ile çıktı ve “Otonom gelecek burada. Bu gece burada 50 tane otonom araç var. Model Y’leri ve Cybercab’i göreceksiniz. Hepsi sürücüsüz" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Tesla’nın otonom sürüş teknolojisine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Robovan ve Optimus tanıtıldı
Etkinlikte yalnızca Cybercab değil, daha büyük otonom araç Robovan da tanıtıldı. Bu araç, 20 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Ayrıca Tesla’nın insansı robotu Optimus da tanıtılan yenilikler arasında yer aldı.

Sosyal medyada büyük ilgi
Tesla’nın etkinliği, haftalarca sosyal medyada büyük ilgi gördü. Etkinlikle ilgili davetler ve spekülasyonlar merakla beklenirken, bazı yatırımcılar ve analistler teknolojiyle ilgili zorluklara dikkat çekerek beklentilerin sınırlı tutulması gerektiğini vurguladı.

Zaman çizelgeleri yatırımcıları endişelendirdi
Etkinlik sonrası bazı yatırımcılar, Tesla’nın projeleri için daha net bir zaman çizelgesi beklediklerini dile getirdi. Triple D Trading’den hisse senedi tüccarı Dennis Dick, “Her şey harika görünüyor ama zaman çizelgeleri açısından fazla bilgi verilmedi. Hissedar olarak biraz hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Pavyonda kanlı gece! Önce görüştüğü kadını öldürdü, sonra kendini vurdu Pavyonda kanlı gece! Önce görüştüğü kadını öldürdü, sonra kendini vurdu

Whatsapp Image 2024 10 11 At 09.03.17 (1)

Tesla’nın gelecek planları ve geçmiş vaadler
Elon Musk, 2019 yılında Tesla’nın ertesi yıl faaliyete geçecek robotaksilere sahip olacağını iddia etmişti. Ancak bu vaat gerçekleşmedi. Tesla, 2026’da üretime geçmesi beklenen Cybercab ile otonom araçlara olan ilgisini yeniden canlandırmayı hedefliyor. Fiyat indirimleri ile satışları artırmaya çalışan Tesla, bu yıl teslimatlarında düşüş riskiyle karşı karşıya kaldı.