Güncel

Dünyanın mobilya devi IKEA, ikinci el pazarına giriyor!

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, ikinci el pazarına adım atarak, müşterilerinin kullanılmış IKEA mobilyalarını alıp satabileceği yeni bir platformu hayata geçiriyor.

Abone Ol

IKEA Preowned platformu Madrid ve Oslo'da test ediliyor

IKEA'nın mağazalarını işleten Ingka Group'un CEO'su Jesper Brodin, yeni platformun "IKEA Preowned" adıyla yıl sonuna kadar Madrid ve Oslo'da test edilmeye başlandığını açıkladı. Brodin, bu yeni platformun küresel çapta yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Brodin, Financial Times'a verdiği demeçte, "Bu, bir süredir hayalini kurduğumuz bir şeydi. Artık IKEA olarak daha gelişmiş adımlar atabileceğimiz bir noktadayız. Şirketin dijital dönüşümüne olan güvenimiz tam" ifadelerini kullandı.

Yapay zeka destekli platform, ikinci el satışları kolaylaştıracak

Platformda müşteriler, satmak istedikleri ürünlerin fotoğraflarını ve fiyatlarını kendileri yükleyecek. IKEA'nın yapay zeka destekli veritabanı ise bu bilgileri değerlendirerek ürünlerin uygun fiyatlandırılmasını ve satışını destekleyecek. Alıcılar, mobilyayı doğrudan satıcıdan teslim alırken, satıcılar ise ödeme ya da IKEA'dan yüzde 15 indirimli bir çek alma seçeneğine sahip olacak.

IKEA'nın ikinci el pazarına ilk doğrudan girişi

IKEA, daha önce Çin'de Alibaba ve Tmall gibi üçüncü taraf platformlarda yeni ürünlerini satmayı denemişti. Ancak, "IKEA Preowned" platformu, firmanın ikinci el pazarına doğrudan attığı ilk adım olarak öne çıkıyor. B