Güncel

Dinlenme tesisine fahiş fiyat cezası: 1 milyon lira

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Avrupa'dan Türkiye'ye dönen bir gurbetçi vatandaşın Edirne'de bir dinlenme tesisinde ürünü üç katı fiyatla satın aldığını sosyal medyada paylaşmasının ardından, işletmede denetimlerin yapıldığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonucunda tesise toplamda 1 milyon lira ceza kesildi.

Abone Ol

Gurbetçi vatandaşın şikayeti üzerine denetim başlatıldı

Avrupa'dan gelen bir gurbetçi, Edirne'deki bir dinlenme tesisinde yaptığı alışveriş sırasında aldığı ürünün normal fiyatın üç katına satıldığını sosyal medyada dile getirdi. Bu paylaşımın ardından Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, işletmeye yönelik denetim başlattı. Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından bu denetimlerin detaylarını paylaştı ve işletmede çeşitli ihlallerin tespit edildiğini açıkladı.

İşletmeye idari para cezası uygulanıyor

Gürcan’ın açıklamalarına göre, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işletmeye 14 ürünle ilgili tutanak düzenlenmiş ve 7 günlük savunma süresi tanınmıştır. Bunun yanı sıra, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde de işletmeye ait markette 35 ürünün fiyat etiketlerinde aykırılık tespit edilmiştir. Bu ihlaller sonucu işletmeye 77 bin lira idari para cezası kesilecektir.

Fahiş fiyat uygulaması nedeniyle büyük ceza

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 16 Temmuz 2024 tarihinde yapılan denetimlerde de Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a aykırılık tespit edilmiş ve işletmeye 79 bin 230 lira idari para cezası uygulanacağı bildirilmiştir. Ayrıca, Fahiş Fiyat Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda işletmeye 1 milyon lira ceza kesilmesine karar verilmiştir.

Fahiş fiyat denetimleri devam edecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, fahiş fiyat uygulamalarına karşı sıkı denetimlerin sürdürüleceğini ve tüketicilerin mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket kontrollerinin titizlikle yapılacağını vurguladı.