Güncel

EGM'de 250 yeni FETÖ dosyası çözüldü: Yeni operasyonlar yolda

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) gizli FETÖ yapılanmasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. "Garson" kod adlı gizli tanığın savcılığa sunduğu cep telefonu ve iki mikro hafıza kartı çözüldü, 250 yeni FETÖ dosyasının çözüldüğü açıklandı.

Abone Ol

FETÖ yapılanmasına dair detaylar çözüldü

Savcılığa teslim edilen cep telefonu ve hafıza kartlarının çözülmesiyle, FETÖ'nün emniyet içerisindeki yapılanmasına dair detaylar gün yüzüne çıktı. EGM'nin titiz çalışmaları sonucunda 250 dosya açıldı ve bu dosyalar, FETÖ'nün güncel yapılanmasına dair yeni ipuçlarını içeriyor. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından şifreler çözüldü ve dosyaların incelemesi başladı.

16 yıllık istihbarat arşivine ulaşıldı

Gizli tanık "Garson"un sağladığı bilgiler doğrultusunda, 16 yıllık dev bir istihbarat arşivine ulaşıldı. İlk aşamada, 320 bin kişiyi kapsayan bir liste deşifre edildi. Farklı şehirlerde yürütülen soruşturmalar sonucunda birçok şüpheli yakalanırken, kartlarda şifrelenmiş 250'ye yakın yeni dosyanın çözüldüğü açıklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan önemli bulgular

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce işlem yapılmamış örgüt mensupları ve operasyonel hatlara dair detaylar tespit edildi. 2011 ve sonrasına ait fişlemeler ortaya çıkarken, kişilerin "alan dışı", "ilgi", "alan içi", "ümit", "zaaf" gibi kodlarla sınıflandırıldığı belirlendi.

Spor dallarıyla şifreleme yöntemi

Bir diğer şifreleme yöntemi olarak spor dalları kullanıldığı öğrenildi. Kişi zararsız ve ortadaysa "tenis", sol görüşlü ise "su topu", Alevi tanımlaması ise "atletizm" kodlarıyla sınıflandırıldığı tespit edildi. Bu kodlar kullanılarak birçok kişinin fişlendiği ve bu kişiler hakkında incelemelerin başlatıldığı bildirildi.