Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağının haftaya TBMM Komisyonunda görüşüleceği değerlendiriliyor. Ek ders ücretindeki artış düzenlemesine Maliye Bakanlığı, yeşil pasaporta da Dışişleri Bakanlığı'ndan izin çıkmadı. Görüşmeler sürüyor.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

Haftaya Meclis'e görüşmelerinde olacağı öngörülen Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağında bulunan ek ders ücretine artış düzenlemesi, kamuda paylaşılan tasarruf paketinden geçemedi. Söz konusu değişiklikte öğretmenler gündüz 140, gece ve hafta sonu eğitimlerinde ise 150 gösterge rakamı üzerinden değerlendirilen ücret kadar ek ders ücreti almaya hak kazanıyorlardı.

Oluşturulan bu taslakta ek ders ücretinin gösterge rakamı yükseltildi. Gece, gündüz ve hafta sonu ayrımı olmaksızın 160 gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ödenmesi kapsamında değişikliğe gidildi. Ek ders ücretlerinde yapılacağı değerlendirilen yüzde 15’lik zama Hazine ve Maliye Bakanlığı onay vermedi. Görüşmeler deam ediyor.