Güncel

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Dezenflasyon Sürecinin Devamını ve Yeni OVP Hazırlıklarını Açıkladı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı ve Haziran'da başlayan dezenflasyon süreci ile büyüme, ihracat, turizm ve cari işlemler açığı gibi ekonomik göstergelerin olumlu seyrettiğini açıkladı

Abone Ol

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Orta Vadeli Program (OVP) konusunu görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, Haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiği, büyümenin dengelendiği ve ihracat ile turizm gelirlerinin arttığı belirtildi. Ayrıca cari işlemler açığının beklenenden daha hızlı düştüğü vurgulandı.

Açıklamada, geçen yıl Eylül'de açıklanan OVP'den bu yana elde edilen sonuçlar değerlendirildi. Yeni OVP'nin 2025-2027 dönemini kapsayacak şekilde önümüzdeki hafta açıklanacağı belirtildi. OVP hazırlık sürecinde özel sektör, sivil toplum, akademik çevreler ve ilgili paydaşlarla görüşmeler yapıldığı ve bakanlıkların ilgili kuruluşlarla istişarede bulunduğu ifade edildi.

Toplantıda, mevcut OVP'nin olumlu sonuçları ve 2025-2027 OVP'sinin son durumu ele alındı. İstihdamın arttığı, işsizlik oranının düşük seviyelerde kaldığı, uluslararası rezervlerin iyileştiği, bütçe açığının öngörülenden daha düşük olduğu ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı yaptığı belirtildi. Ayrıca, 2025-2027 OVP'sinin makroekonomik tahminler ve bütçe büyüklükleri ışığında değerlendirildiği ifade edildi.

Yeni OVP'de yer alacak ekonomi politikalarının kurallara dayalı olarak uygulanacağı, enflasyonla mücadele, mali disiplinin güçlendirilmesi, finansal istikrarın sürdürülmesi, refahın artırılması ve sanayi politikalarına destek verilmesi hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca, ekonomik kazanımların kalıcı hale getirilmesi için çeşitli yapısal reform alanlarının ele alınacağı ve hedeflere ulaşmak için güçlü bir irade ile adımlar atılacağı ifade edildi.