Güncel

Ekrem İmamoğlu winner ceket (Kazanan ceket) giydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen 'kazandıran ceket' bu kez Ekrem İmamoğlu tarafından tercih edildi. İBB Başkanı, Edirne ziyareti sırasında ünlü ekoseli ceketi giydi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen ve zamanla "kazandıran ceket" (winner ceket) olarak anılmaya başlanan ekoseli mavi renkli ceket, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tercihi oldu. İmamoğlu, Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne giderken bu ünlü ceketi giydi.

Geçtiğimiz haftalarda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de aynı ceketi giyerek sosyal medyada gündem olmuştu. Özel, Ayşe Ateş'in kendisini ziyaretinde giydiği ekoseli mavi ceketle ilgili olarak, “Bir kere de biz giyelim, kime ne zararı var bunun? 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş ve ceketin adı da winner ceketi” açıklamasında bulunmuştu.

İmamoğlu'nun bu ceket tercihi, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ekoseli mavi ceket, siyasi arenada 'winner ceketi' olarak bilinirken, Ekrem İmamoğlu'nun bu ceketi giymesi, siyasi mesaj olarak da değerlendirildi.

Özgür Özel'in Açıklamaları

Özgür Özel, ceketi hakkında katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarda, “Ceket benim ceketim. Kim yolladı, kim verdi falan diyorlar. Aslında ceket o kadar da ekoseli bir ceket değil ama görüntüde öyle çıktı. Bir kere de biz giyelim kime ne zararı var bunun? 47 yıl sonra parti birinci parti olmuş ve ceketin adı da 'winner ceketi'. Hani niye sen giydin derseniz, bir kere de biz giyelim ne olmuş dedik yani?” ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun 'kazandıran ceket' olarak anılan bu ceketi giymesi, siyasi çevrelerde ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bu hareket, İmamoğlu'nun kendine olan güvenini ve siyasi stratejisini yansıttığı şeklinde yorumlandı.