Sosyal Medya Fenomeni 'Jahrein'e Müstehcenlik Davası Açıldı! İstenilen Ceza Belli Oldu Sosyal Medya Fenomeni 'Jahrein'e Müstehcenlik Davası Açıldı! İstenilen Ceza Belli Oldu

Çin, elektrikli araç satışlarında lider

Dünya genelindeki elektrikli araç satışlarının büyük kısmı Çin’de gerçekleşti. 1,1 milyon adet elektrikli araç satışıyla Çin, küresel toplamın önemli bir bölümünü oluşturdu. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık'ta ise geçen ay 300 binin üzerinde elektrikli araç satışı yapıldı. Bu bölgeler, Çin’in gerisinde kalsa da elektrikli araç piyasasındaki canlılığını sürdürdü.

Ocak-eylül döneminde elektrikli araç satışları yüzde 22 arttı

2024'ün ilk dokuz ayında elektrikli araç satışları da önemli bir büyüme kaydetti. Ocak-eylül döneminde dünya genelinde toplam 11,5 milyon elektrikli araç satıldı, bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artışa işaret ediyor. Bu satışların 7,2 milyonu Çin'de, 2,2 milyonu AB ve Birleşik Krallık'ta, 1,3 milyonu ise ABD ve Kanada’da gerçekleşti. Kalan satışlar ise dünyanın diğer bölgelerinde yapıldı.

Sektörde umutlar tazelendi

Rho Motion Veri Yöneticisi Charles Lester, eylül ayında elde edilen satış rekorunun sektöre taze bir umut getirdiğini ifade etti. Lester, ulaştırma sektöründe elektrifikasyonun kaçınılmaz bir yön haline geldiğini belirterek, “Dünyanın bazı bölgelerinde son zamanlarda yaşanan satış yavaşlaması şüpheler yaratmıştı. Ancak bu tablo geride kalmaya başladı. Özellikle Çin'in küresel elektrikli araç pazarındaki liderliği devam ediyor, Avrupa’da ise bir küçülme yaşanıyor. ABD ve Kanada ise istikrarlı bir büyüme gösteriyor” dedi.

Bölgesel farklılıklar dikkat çekiyor

Lester, elektrikli araç satışlarının dünya genelinde hızla arttığını ancak bölgesel farklılıkların da belirgin olduğunu vurguladı. Çin, tek başına küresel elektrikli araç satışlarının yarısından fazlasını oluştururken, Avrupa’nın satış rakamları küçülmeye başladı. Öte yandan, ABD ve Kanada’da elektrikli araç pazarı istikrarlı şekilde büyümesini sürdürüyor.