Temmuz ayıyla birlikte emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı, memur maaşları ve sosyal destek ödemeleri artış gösterecek. 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak kesinleşirken, ekonomistlerin 6 aylık beklentilerine göre yeni maaş hesapları netleşti.

Emekli ve memurlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez zam alıyorlar. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, 6 aylık enflasyon oranı kadar artarken, memurlar ise 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammını alıyorlar.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak belirlendi. Geriye kalan 2 aylık enflasyon verisinin ardından Haziran ayı enflasyon rakamları da netleşecek.

Memur maaşlarında ise 4 aylık enflasyon farkı yüzde 3,23, toplu sözleşme zammı ise yüzde 10 olarak hesaplandı. Bu durumda memurların zam oranı yüzde 13,56 olacak.

6 aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 25,39 olarak öngörülüyor. Bu beklentiye göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ile memur maaşlarında artışlar belirlenecek.

En düşük emekli maaşı için iki farklı formül üzerinden hesaplamalar yapılıyor. 6 aylık enflasyon beklentisine göre en düşük emekli maaşı 12.500 TL civarında olacakken, yıllık enflasyon beklentisine göre bu rakam 13.500-14.000 TL civarında olabileceği hesaplanıyor.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Memur maaşlarında da en düşük maaşın 39.000 TL'yi aşması bekleniyor. Memur emeklileri için ise taban aylık 17.500 TL'nin üzerine çıkacak. Ortalama memur maaşı ise 44.000-44.500 TL bandında olacak.

65 yaş, engelli ve evde bakım maaşları da memur zam oranı kadar artacak.