Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen hafta emeklilere yönelik yeni çalışmalra başladıklarını açıklamıştı. Bu anlamda emeklilere yaz sezonunda 30 günlük bedava KYK yurtlarında konaklama, kamu çatısı altında olan misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden yüzde 15 indirimli yararlanma, PTTcell’den emeklilere yönelik kişiselleştirilmiş paket, PTT Kargo’da avantajlı fiyat, emekli kart ile fatura ödemeleri, eczane, market, giyim mağazalarında gerçekleştirilen harcamlarda indirim uygulanacak.


Söz konusu yardımlardan birincisi uygulamaya dahil oldu. Resmi Gazete’de paylaşılan karar kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı olan sosyal tesisleri emekliler bu yıl içerisinde yüzde 15 indirimli sağlanacak.

 Öyleyse, diğer yardımlar ne zaman hayata geçecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

Konuyla ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, anlattı. Bayram konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı bu yılın emekliler yılı ilan edileceğinden bahsetmişti. Bu kapsamda emeklilerimize alım gücünü artırıcı birçok paket açıklandı. Bu pakette KYK yurtlarında konaklamadan, giyim alışverişine, ulaştırmaya kadar birçok alanda indirimler ve alım gücünü artırıcı hususlar mevcut.


Ben yeni destek paketini olumlu buldum. Emeklilere ne kadar oransal artış yaparsanız yapın bu enflasyon olarak geri dönüyor ve emeklilerin alım gücünü düşürüyor. O yüzden oransal artış yapılmasındansa emeklilerin alım gücünü artırıcı önlemler alınması daha yerinde olacaktır.

2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı 2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı


"ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK DESTEKLER"

Alınan kararlar kısa süre içerisinde hayata geçecek. Emeklilerin alım gücünü artırıcı yeni düzenlemeler de olacaktır. PTTcell, giyim mağazaları ile ilgili anlaşmalar, marketlerle ilgili anlaşmalar ilerleyen vadede hayata geçecektir diye düşünüyorum.

DİĞER DESTEKLER NE ZAMAN UYGULAMAYA ALINACAK?

Ben açıklanan bu paketlerin 1 Temmuz öncesi yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. Bundan sonrası için açıklanacak yeni paketlerin ise bu yıl içerisinde sırasıyla hayata geçeceğini düşünüyorum.

'15 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKARILABİLİR'

En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL. Ben 15 bin TL seviyesine çıkarılmasını bekliyorum. Bu seviye asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasındaki makasın kapanması adına önemlidir. Kök maaş, en düşük emekli maaşına sabitlenmelidir.” şeklinde konuştu.