Güncel

Emeklilik sistemi değişiyor mu? Erdoğan yanıt verdi: 'Yeni yasama döneminde...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız," diye konuşan Erdoğan, muhalefete de asgari ücret üzerinden "17 bin diyorlar, sırtlarında küfe yok," tepkisini gösterdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katıldı. Erdoğan, Lefkoşa dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilik Sistemi Değişiyor mu?

Erdoğan, emeklilik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, "Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız," dedi. Muhalefete yönelik olarak ise, "17 bin diyorlar, sırtlarında küfe yok," şeklinde tepki gösterdi. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olmasının ardından daha iyisini yapmak için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Emeklilerimizin daima yanındayız," diye ekledi.

Kıbrıs Mesajı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde iktidar ve muhalefet olarak birlik mesajı verdiklerinin altını çizen Erdoğan, "Kıbrıs davası kırmızı çizgimiz," dedi.

Yunanistan’a Sert Tepki

Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türklerin işgalci olduğunu söylemesi densiz ve edep dışı," diyerek, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in bakana haddini bildirmesi gerektiğini belirtti.