120 günlük hazırlık süreci

Yönetim Kurulu, kararı uygulamaya koymak için 120 gün içinde bir plan hazırlayacak. Bu düzenleme, ülkenin en büyük ikinci okul bölgesi olan Los Angeles'ta 429 binden fazla öğrenciyi etkileyecek.

Dikkat dağınıklığı ve ruh sağlığı için önemli adım

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Nick Melvoin, bu adımın sınıfta dikkat dağınıklığını önlemeyi ve öğrencilerin ruh sağlığını korumayı amaçladığını belirtti. Melvoin, "Bu konuda öncü olacağımızı düşünüyorum ve bunun sonucunda öğrenciler, tüm şehir ve ülke bundan faydalanacak" dedi.

Öğretmenler cep telefonu kullanımından şikayetçi

En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi

ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin 2023 sonbaharında yaptığı bir ankete göre, öğretmenler öğrencilerin cep telefonu kullanımı konusunda giderek daha fazla sorunla karşılaşıyor. Ankete katılan öğretmenlerin üçte biri, cep telefonlarının sınıflarında ciddi bir dikkat dağıtıcı unsur olduğunu belirtti.

Vali Newsom'dan destek

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelindeki okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanmasına yönelik çabaları desteklediğini ifade etti. Newsom, "Sosyal medya, gençlerimizin ruh sağlığına zarar veriyor" diyerek, ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Vivek Murthy'nin de bu konuda benzer görüşlere sahip olduğunu dile getirdi.

Ruh sağlığı endişeleri artıyor

ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Murthy, sosyal medya kullanımının gençler arasında ruh sağlığı sorunlarına yol açtığını belirterek, tütün ve alkol ürünlerinde olduğu gibi sosyal medya platformlarında da güvenlik uyarı etiketleri bulunması gerektiğini savundu. Murthy, gençler arasında bir ruh sağlığı "acil durumu" olduğunu düşündüğünü belirtti.