Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere çifte ödeme yapılacağını açıkladı. Emekliler, Haziran ayında maaşlarını ve artırılan bayram ikramiyelerini hesaplarında görecek.

Kurban Bayramı'nda ikramiye 3 bin liraya çıktı

Haziran ayında, milyonlarca emekli hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini erken alacak. Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 3 bin lira ikramiye ödenecek. İkramiye ödemesi, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı. Ödeme takvimi ise 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Erken maaş ödemesi bekleniyor

Haziran ayı maaş ödeme günlerinin bayram tarihlerine denk gelmesi nedeniyle, emekliler için erken maaş ödemesi yapılması gündemde. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bayram öncesinde maaşlarını hesaplarında görebilecekler. 

Dul ve yetim maaşı alanlar da faydalanacak

Dul ve yetim maaşı alan hak sahipleri de ikramiyeden yararlanacak. İkramiye, ölüm maaşı alan dul ve yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlara hisse oranlarına göre ödenecek. Aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250 lira, yüzde 50 olanlara bin 500 lira, yüzde 25 olanlara ise 750 lira bayram ikramiyesi verilecek. İki aylık birden alanlar için en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ikramiye yatırılacak.

En düşük emekli maaşı 13 bin lira olacak

Bu yıl en düşük emekli maaşı alanlar için bayram öncesi toplamda 13 bin lira hesaplarına yatırılacak. Bu rakam, emeklilerin bayramı daha rahat geçirmeleri için önemli bir katkı sağlayacak.

Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak

31 Mayıs'a kadar başvuranlar da ikramiyeden yararlanacak

Henüz emeklilik başvurusu yapmamış olan sigortalılar için de iyi haber var. 31 Mayıs akşamına kadar başvurusunu yapanlar, 1 Haziran'dan itibaren aylık hesaplaması başlayarak bayram ikramiyesinden yararlanacak. Başvuru işlemleri tamamlanmasa bile, hak edilen ikramiye toplu ödeme ile birlikte hesaplara yatırılacak. Ölüm maaşı için başvuranlar da aynı şekilde ikramiyeden faydalanacak.

Erken maaş ödemesiyle ilgili açıklama bekleniyor

Emekli maaşlarının erken ödenip ödenmeyeceği konusunda nihai karar hükümet tarafından verilecek. Bakan Işıkhan, konuyla ilgili olarak yakında takvimin açıklanacağını belirtti.