Türk vatandaşlarına yönelik vize süreçleri giderek zorlaşıyor ve vize reddi oranlarında tarihi bir rekor kırılmış durumda. Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi verme konusunda oldukça titiz davranırken, en kolay Schengen vizesi veren ülkeler de belirlendi.

Almanya, Vize Reddi Oranlarında Zirvede

Türkiye'den Almanya'ya yapılan 253 bin vize başvurusundan yüzde 26,1’ine ret geldi. Bu oran, Almanya'yı Türk vatandaşlarına en fazla vize reddi veren ülke konumuna getiriyor. Almanya'ya her yıl ortalama 260 bin Türkiye vatandaşı gitmeye çalışıyor ancak yüksek oranda reddediliyor. Almanya'dan sonra en çok vize reddi alan ülke Kosova, yüzde 13,3 oranıyla ikinci sırada yer alıyor.

Diğer Ülkelerdeki Vize Reddi Oranları

Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca.... Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca....

Hint vatandaşlarının vize reddi oranı yüzde 10,5 iken, Çinli vatandaşlar için bu oran yüzde 2,8, Türkiye'nin yaklaşık 9’da biri. Belarus ise yüzde 0,3 ile beşinci sırada yer alıyor. Avusturya’da ise vize reddi oranı Türkiye için yüzde 17,7, Hintliler için yüzde 19,2 ve Çinliler için yüzde 8,3.

En Kolay Vize Veren Ülkeler

İzlanda, axa Schengen adlı kurumun araştırmasına göre, en kolay Schengen vizesi alınacak ülke olarak tespit edildi. İzlanda’daki vize reddi oranı yüzde 2,2. İsviçre’de bu oran yüzde 10,7, Letonya’da ise yüzde 11,7. Baltık ülkeleri ile Finlandiya da Türkiye vatandaşlarına vize ret oranlarının düşük olduğu ve vize işlemlerinin hızlı yürüdüğü ülkeler arasında yer alıyor.

Vize reddinde Almanya başı çekerken, Fransa da ret oranı ve işlemlerin uzunluğu konusunda ikinci sırada geliyor. Türk vatandaşları için Schengen vizesi almak giderek zorlaşsa da İzlanda, İsviçre, Letonya ve Baltık ülkeleri gibi bazı ülkeler daha kolay vize alabilme fırsatları sunuyor.