İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı tasarruf paketini değerlendirdi.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

Timothy Ash, Britanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'da kıdemli analist olarak görev yapıyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Şimşek'in açıkladığı tasarruf önlemlerinin, özellikle kamu maaşları ve emekli maaşlarına yönelik bir kısıtlama içermediği sürece enflasyonla mücadelede yeterli olmayabileceğini belirtti. 

Timothy Ash, Türkiye'nin Şimşek'in 100 milyar liralık harcama kesintisi açıkladığını ifade etti. Bu kesintiler arasında yatırımlarda yüzde 15 kesinti yapılması ve üç yıl boyunca yeni işe alımlarda, araç alımlarında ve kamu binası inşaatlarında kısıtlamaların getirilmesi de bulunuyor.

Ancak Ash, bu önlemlerin enflasyonu kontrol altına almak için yeterli olup olmadığını sorguladı. Özellikle kamu maaşları ve emekli maaşlarında gerçek bir kısıtlama olmaması durumunda, tasarruf tedbirlerinin etkisinin sınırlı kalabileceği uyarısında bulundu.