Konut satışları düşüşte

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, konut satışlarındaki gerileme devam ediyor. Bu yılın Nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları %11,8 azalarak 75 bin 569'a düştü.

Mevduat faizlerinde düşüş eğilimi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı kararlar sonrası mevduat faizlerindeki düşüş hız kazandı. Birkaç hafta önce %68,2 ile zirve yapan mevduat faizleri, geçen hafta %61,8 seviyesine geriledi. 1-3 aylık mevduat faizleri son iki hafta içinde 6 puandan fazla bir düşüş yaşadı.

Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: Refah artışı sürecek Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: Refah artışı sürecek

Mert Başaran'dan kritik uyarılar

Ekonomist Mert Başaran, yaptığı açıklamalarda evini satıp parayı mevduata yatırmayı düşünenlere seslendi. Başaran, bu şekilde yapılacak bir yatırımın büyük yanlışlar getireceğini ifade etti. "Paranızı faize yatırarak 1-2 sene geçici bir rahatlama yaşayabilirsiniz ancak uzun vadede bu para her yıl eriyecektir," dedi.

Başaran, "Malınızı faize koyup geçici bir saltanat sürmeyin. Aldığınız faiz aslında sizin değil, enflasyonun hakkı olan paradır. Bu parayı cebinize koyarsanız, enflasyon nedeniyle erir. Bu durum tecrübeyle sabittir," ifadelerini kullandı.