Güncel

Fatih Terim, Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Davasında Mahkemeye İlk Kez Çıktı

Eski bankacı Seçil Erzan, futbolcular ve iş insanlarını yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 226 yıl hapis cezasıyla yargılanırken, Fatih Terim de müşteki olarak ifade verdi

Abone Ol

Aralarında futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 kişiyi toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı iddiasıyla hakkında 226 yıl hapis cezası istenen bankacı Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim, "yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık" davasında müşteki olarak ilk kez ifade verdi. Terim'in ifadesini Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği öğrenildi.

Olayın geçmişi ise şöyle: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski Denizbank Levent Şube Müdürü sanık Seçil Erzan’ın, yüksek kâr vaadiyle futbolcular, iş insanları ve farklı meslek gruplarından kişileri dolandırdığı belirtiliyor. İddianamede, Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimleri referans göstererek müştekileri bu gizli fona yatırım yapmaya ikna ettiği ifade ediliyor.

Erzan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 90 ila 295 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün de benzer suçlardan 3 ila 98 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.