İstanbul'un Fatih ilçesinde, bir süredir sokaklarda yaşayan Özkan Yarar (65), geceyi geçirmek için girdiği üst geçit asansöründe, kötü koktuğu iddiasıyla bir genç tarafından bıçaklanarak katledildi.

Olay, Fatih Kocamustafapaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesini uzun zaman önce kaybeden Özkan Yarar, sokaklarda yaşamaya başlamıştı. Gündüzleri bölgede gezen Yarar, gece uyumak için Samatya'daki yaya üst geçidindeki asansörde kalıyordu. Olay günü, akşam saatlerinde dört genç sahilde alkol aldıktan sonra yola koyuldular.

Dört genç, yolun karşısına geçmek için asansörü çağırdıklarında, içinde Özkan Yarar'ı gördüler. İçlerinden biri Yarar'a "Kötü kokuyorsun, pislik adam" diyerek, bir anda bıçağını çıkarıp yaşlı adamı yaraladı. Ardından arkadaşlarının yanına gidip "Pisliği hakladım" dedi.

Arkadaşlarından biri şüphelenip, asansöre geri döndü. Asansörde yaşlı adamı kanlar içinde görünce polise ve ambulansa haber verdiler. Hastaneye kaldırılan Yarar, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu, olay esnasında alkollü olduğu tespit edilen 17 yaşındaki zanlı B.B.'nin kimliği belirlendi ve gözaltına alındı. Şüpheli, İlçe Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. İfadesinde, alkollü olduğu için kötü koku meselesine takıldığını öne sürdüğü iddia edildi.

Bu trajik olay, toplumda büyük yankı uyandırdı ve sokakta yaşayanların güvenliği konusunda yeniden bir farkındalık oluşturdu. Asayiş Şube Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturmayı derinlemesine sürdürüyor.