Güncel

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Feyza Altun'un sosyal medya yorumu nedeniyle başlattığı soruşturmanın ardından, Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Altun'a 9 ay hapis cezası verildi.

Abone Ol

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Feyza Altun'un sosyal medya platformu üzerinden yaptığı yorum nedeniyle soruşturma başlattı. Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Feyza Altun ve taraf avukatları katıldı.

Feyza Altun, mahkemede şunları söyledi: "14 yıldır avukatlık yapıyorum ve Türkiye'de şeriat değerlerine karşıyım. Olay gününde, kendi adıma kayıtlı sosyal medya hesabımda bir Farsça şiiri paylaştım. Ancak bu paylaşımı takiben bir bilinmeyen kişi, 'Feyza, şeriatı savunuyor musun?' şeklinde bir yorum yaptı. Bunun üzerine benim iddia edilen tweeti attım. Ancak hemen fark ederek silmek zorunda kaldım. Suç, bu tweeti yayarak gündeme getirenlerdedir. Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu ve şeriat yönetiminin kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Din ve vicdan özgürlüğüme saygı duyulmasını talep ediyorum."

Savcı ise Feyza Altun'a 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, Feyza Altun'u "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Pişmanlık göstermediği için indirim yapılmadı.