Güncel

Fiyatı 4 bin liraya kadar çıktı! Ünü her geçen gün artıyor!

Rize'nin coğrafi işaretli ve dünyaca ünlü ürünü olan Anzer Balı'nın bu yılki satış fiyatı 1500 TL zamlanarak 4000 TL'ye yükseldi. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, Hacettepe Üniversitesi'nin bölgede çiçek kaybı olup olmadığını araştırdığını belirtti.

Abone Ol

Anzer Yaylası'nın eşsiz çiçek florasından elde edilen Anzer Balı'nın kilogram fiyatı bu yıl 2500 TL'den 4000 TL'ye yükseldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Muzaffer Deniz, “Bal akış dönemi hala devam ediyor. Ağustos'un 1'i ile 20'si arasında bal üretimi devam edecek ve iyi bir sezon geçirmeyi umut ediyoruz,” dedi.

Coğrafi işaretleme ve satış süreci

Sağım işlemi tamamlandıktan sonra kooperatif olarak üreticilerden balları alıp Rize'deki dolum tesislerinde sakladıklarını belirten Deniz, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen arkadaşlar numune alıyor ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi'ne gönderiyor. Uygunluk onayı alındıktan sonra coğrafi işaretli olarak dolum yapılarak satışa sunuluyor,” ifadelerini kullandı.

Çiçek florası incelemesi

Deniz, Anzer Yaylası'ndaki çiçek florasında değişiklik olup olmadığını belirlemek için Hacettepe Üniversitesi'nin inceleme başlattığını söyledi. “1977-1978 yıllarında yapılan flora incelemesi tekrar güncelleniyor. İklim değişikliklerinin etkisiyle florada bir değişiklik olup olmadığını araştırıyoruz. Bu çalışma, tüketicilere orijinal Anzer Balı sunmak için önemli bir adım,” dedi.

Yeni fiyatlar belirlendi

Anzer Balı'nın yeni fiyatlarının belirlendiğini duyuran Deniz, “Yeni sezonda 1 kilogram Anzer Balı'nın fiyatı 4000 TL, yarım kilogramlık fiyatı 2000 TL ve 250 gramlık fiyatı 1000 TL olarak belirlendi. Tüketicilerimize coğrafi işaretli Anzer Balı'nı kooperatiflerden güvenle temin edebileceklerini hatırlatıyoruz,” dedi.