Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki Fransız okulları hakkında yaptığı açıklamada, bu okulların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal ve uluslararası hukukunu koruma sorumluluğu doğrultusunda belirlenen koşullara uymaları gerektiğini vurguladı. Bakan Tekin, "Bizim koşullarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse de gerekli hukuki prosedürü takip ederiz." dedi.

Altın fiyatları yeni rekora hazırlanıyor! Yeni zirve ne zaman görülecek? Altın fiyatları yeni rekora hazırlanıyor! Yeni zirve ne zaman görülecek?

Erzurum'daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Tekin, siyasi mekanizma içindeki uyum ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Tekin, uyumsuzluk yaşayan illerin zaman kaybettiğini ve istedikleri yatırımları alamadıklarını ifade etti. İlk bakanlık döneminde bu konuda endişeleri olduğunu ancak uyum içinde çalışmanın başarı getirdiğini belirtti.

Tekin, 13 yaşından itibaren siyasetin içinde olduğunu ve bu süreçteki etik mücadele ile liderlerine bağlılıklarını vurguladı. İktidarı korumanın da aynı ahlaki ilkelere bağlı kalmakla mümkün olduğunu söyledi. Yaptıkları her adımı istişare ile attıklarını ve yola çıkarken vicdani muhasebe yaptıklarını ifade eden Tekin, eleştirilerden korkmadan yollarına devam edeceklerini belirtti.

Fransız Okulları ve MEB'nin Tutumu

Tekin, iki Fransız okulunun Türkiye'de yasal olmayan bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu okullardaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun Türk vatandaşı olduğunu belirtti. Bu durumun eğitim sistemine kayıtlı olmadığı için öğrencilerin resmi olarak okullaşmamış göründüğünü ifade eden Tekin, Fransız Büyükelçisi ile bu konuyu görüştüklerini ancak gerekli adımların atılmadığını söyledi. Bakan Tekin, "Biz bağımsız ve milli bir devletiz. Dolayısıyla bizim literatürümüze göre burada eğitim vermek istiyorsanız, bizim koşullarımıza göre hareket edeceksiniz." dedi.

Yeni Müfredat ve Eğitim Sisteminde Değişiklikler

Tekin, yeni müfredatla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye'nin eğitim sistemlerinin uluslararası raporlarda eleştirildiğini ve öğrencilere aşırı bilgi yüklendiğini belirtti. Yeni müfredatın, çağın gereklerine uygun ve yerli bir bakış açısıyla hazırlandığını ifade eden Tekin, çocukların ahlaki ve manevi değerlere sahip çıkacak şekilde yetiştirileceğini söyledi. Tekin, hazırlanan müfredatın laiklik ilkesine aykırı olmadığını ancak CHP'nin laiklik anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti.