Güncel

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Sert Açıklamalar: "Baş Ahlaksız Senden Hesap Soracağım"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Canlı yayında konuşan Özbek, Koç'a hesap soracağını belirtti.

Abone Ol

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Canlı yayında konuşan Özbek, Koç'a hesap soracağını belirtti.

Dursun Özbek, derbi sonrası yaşananları değerlendirerek, "Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım. Bunlar bana sökmez, bunu bil. Ben Galatasaray'ın başkanıyım," ifadelerini kullandı.

"Dünkü Olaylar Ahlaksızlıkla Dolu"

Özbek, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olayları "ahlaksızlık" olarak nitelendirerek, "Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyunun gözü önünde yaşandı. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız, yancıları ve buna çanak tutanlar için gerekli suç duyurularını yaptık," dedi.

"Ali Koç'un Şımarıklıkları Devam Ediyor"

Ali Koç'un davranışlarını eleştiren Özbek, "Ali Koç'un şımarıklıkları devam ediyor, kimse de bir şey demiyor. Ali Koç, trafik durdurularak sahaya kadar polis eskortuyla gelmiştir. Güvenliği sağlaması gerekenler, şehir eşkıyalığı yapanların korumalığını yapmıştır," şeklinde konuştu.

"Kameralar Her Şeyi Kaydetti"

Özbek, yaşananların kamera kayıtlarında yer aldığını belirterek, "Bunların hepsi de kamera kayıtlarında tek tek var. Hepsi gözüküyor. Yanında silahlı korumalarla eşkıya gibi sahaya girmeler... Sahada insanlara kabadayılıklar ve ailelerine küfretmeler, sonra da kamera karşısında hadsiz konuşmalar," dedi.

"Seçim Toplantılarını Durdurduk"

Galatasaray'ın tek konsantrasyonunun şampiyonluk olduğunu vurgulayan Özbek, "Bizim için hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz, takımımızla bu hafta sonu ulaşacağımız 24. şampiyonluğumuz. Bugün itibarıyla seçim için yaptığımız bütün toplantıları durdurduk," açıklamasında bulundu.

"Silahlı Korumalarla Sahaya Gelmek"

Özbek, Ali Koç'un stadyuma silahlı korumalarla gelmesini eleştirerek, "Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun," ifadelerini kullandı.

"Böyle Bir Şey Spor Yöneticiliğinde Var mı?"

Yaşanan olayları delikanlılıkla ve spor yöneticiliğiyle bağdaştırmayan Özbek, "7-8 kişi çocuğun üstüne yükleniyorlar. Böyle bir şey delikanlılıkta var mı? Spor yöneticiliğinde var mı? Bakın olayları nereden nereye taşıyorlar. Kendisi demedi mi TFF'ye gidin de hakemleri tartaklayın demedi mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Stadyumların Silahlı Koruma İhtiyacı"

Son olarak, stadyumlarda güvenliğin nasıl sağlanacağına dair endişelerini belirten Özbek, "Birilerinin stadı silahlı korumalarla basacağı kimin aklına gelir? Bundan sonra şöyle mi olması lazım? Herkes stadyumunu korumak için silahlı koruma ordusu mu oluşturulmalı? Bizi bir gün silahlı adamlar burayı basar, orayı koruyalım diye seçmiyorlar. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun ki sen değerli bir ailenin çocuğusun," dedi.