Güncel

Hafta boyu kavurucu sıcaklar etkili olacak: Meteoroloji'den güncel hava durumu tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta boyunca Türkiye genelinde etkili olacak kavurucu sıcaklıklara dair tahminlerini açıkladı. Ülkenin büyük bir kısmında yüksek sıcaklıkların etkisi altına girecek olan vatandaşların, özellikle güney ve batı bölgelerinde bu sıcaklıklardan daha fazla etkileneceği belirtildi.

Abone Ol

Yüksek sıcaklıklar ülke genelinde etkili olacak

Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahminlerine göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve batı ile güney kıyılarında sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağı öngörülüyor. İç kesimlerde ise sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.

Yağışlar yerel ve sınırlı olacak

Doğu Karadeniz ve Karadeniz'in orta kesimlerinde yerel sağanak yağışların etkili olacağı, ancak ciddi bir yağış beklentisinin bulunmadığı bildirildi. Haftanın genelinde genel yağış beklentisi düşük kalacak ve hava durumu, yerel sağanaklarla sınırlı kalacak.

Bugün yerel yağışlar etkili olacak

Bugün için yapılan tahminlere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşullarının hakim olacağı öngörülüyor. Öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava durumu az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.