Güncel

''Hamas'ın askeri lideri Dayf şehit oldu'' iddiasına Hamas'tan yalanlama

İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırıda Hamas'ın askeri lideri Muhammed ed-Dayf'ın öldüğünü iddia etmesinin ardından, Hamas'tan bu iddiayı yalanlayan bir açıklama geldi.

Abone Ol

İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırıda Hamas'ın askeri lideri Muhammed ed-Dayf'ın öldüğünü iddia etmesinin ardından, Hamas'tan bu iddiayı yalanlayan bir açıklama geldi. Hamas liderlerinden Mahmud Merdavi, Dayf'ın durumunun iyi olduğunu ve İsrail'in suikastla ilgili iddialarını dinlediğini belirtti.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, 13 Temmuz'da Gazze Şeridi'nde yapılan saldırıda Dayf'ın ölümünün doğrulandığı belirtilmişti. Ancak Hamas, bu iddiaları yalanlayarak İsrail'in sivillere yönelik saldırılarının örtbas edilmesi amacıyla böyle bir haber yaydığını savundu.

Muhammed ed-Dayf, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kurucularından ve önde gelen liderlerinden biri olarak biliniyor. İsrail, Dayf'ı hedef almak için daha önce de birçok saldırı düzenlemiş, ancak bu saldırılarda başarılı olamamıştı.