Güncel

Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu sistemi devrede

Hastanelerde 'onaylı randevu' sürecine adım atılıyor. Vatandaş, randevusuna bir gün önceden saat 20.00'ye kadar onay vermesi gerekecek ya da randevuya gidemeyeceğini belirtecek. Onaylanmayan randevular, diğer sıra bekleyen hastaların hizmetine sunulacak.

Abone Ol

Hastanelerde 'Onaylı Randevu Sistemi' sürecine yönelik çalışmalar tamamlandı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) değişiklik bugün kullanıma sunuluyor.

Yeni çalılma ile randevu gününden bir gün önceden saat 20.00'ye kadar onay verilmesi gerekecek.

Randevu onayı www.mhrs.gov.tr internet adresi ve ALO 182 çağrı merkezi hattından yapılabilecek. Randevusunu onaylamayanların randevuları geçersiz sayılacak.

2 günden fazla ve sonrası için istenen randevularda onay verilmesi zorunlu hale getirildi. Muayene tarihinden önceki 2 gün içinde alınmış olan randevular ise doğrudan onaylanmış kabul edilecek.

Randevuyu iptal etmek isteyenler ise söz konusu tarihten bir gün önceye kadar gerçekeleştirebilecek. Onaylanmış randevularda da iptal etme özelliği bulunuyor.

Onaylı randevusuna gitmeyenler için de uygulamada bir değişiklik söz konusu değil. Bu kişiler 15 günlük süre zarfında aynı alandan randevu talep edemeyecekler ancak sağlık kuruluşlarından randevusuz bir şekilde hizmet sağlayabileceklerdir.

Boş kalan randevular öncelikli olarak öncesinde sistem üzerinden randevu arayan hastaların erişiminde olacak. Onaylı randevu sisteminden 65 yaş üstü kişiler ve kanser hastaları uygulamaya dahil edilmedi.