Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta havaların daha da ısınacağını belirterek, Haziran ayının son haftasında yeni bir sıcak hava dalgasının geleceğini duyurdu. Şen, bu dalganın aşırı sıcakları beraberinde getireceğini vurguladı.

Öğretmen Atamalarında Yeni Sistem: 4+1+3 Yıl Süreci Öğretmen Atamalarında Yeni Sistem: 4+1+3 Yıl Süreci

Önümüzdeki Günlerde Hava Durumu

Prof. Dr. Şen, önümüzdeki 8-10 gün içinde Doğu Karadeniz dışında yağış beklenmediğini açıkladı. Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcak hava dalgasının 4-5 gün daha etkili olacağını belirtti.

Vatandaşlara Uyarılar

CNN Türk'te yer alan habere göre, Şen, özellikle İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşları, 10.00-17.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Şen, "Bu saatlerde dışarı çıkmayın ki ertesi gün tekrar dışarı çıkma şansınız olsun" dedi.

Aşırı Sıcaklar Doğal Afet

Eylül ayının da artık yaz mevsimine dahil olduğunu ifade eden Şen, "Bu yaz, önümüzdeki hafta dahil olmak üzere daha sıcak günler göreceğiz. İstanbul da bu sıcaklıklardan etkilenecek. Haziran ayının son haftasında tekrar bir sıcak hava dalgası gelecek ve bu sıcak hava aşırı sıcakları getirecek. Aşırı sıcaklar bir doğal afettir" diye konuştu.

Sıcaklıklar Ortalama Üzerinde

Bugün Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ve Denizli ile Burdur'da yağış beklendiğini belirten Prof. Dr. Şen, diğer bölgelerin parçalı bulutlu olacağını söyledi. Sıcaklıkların tüm yurtta Haziran ayı ortalamasının 4-5 derece üzerinde seyredeceğini vurguladı.

Su Tasarrufu Uyarısı

Prof. Dr. Şen, önümüzdeki 8-10 gün içinde Doğu Karadeniz dışında yağış beklenmediği için göller ve barajlardaki buharlaşma kayıplarının yüzde 30'lara kadar çıktığını belirtti. Su rezervlerinin hızla tükendiğine dikkat çeken Şen, "Su tasarrufunu unutmayın. Arabanı, halını yıkama, bu yaz idare edin. Unutma, susuz yaşam mümkün değil" dedi.

Yaz Ayları Sıcak Geçecek

Prof. Dr. Şen, İstanbul'da bu hafta sıcaklıkların 31-33 derece arasında, İzmir'de 38-40 derece, Antalya'da 33-34 derece ve Ankara'da 33-35 derece olacağını açıkladı. Sıcak hava dalgalarının yaz boyunca sıkça yaşanacağını ve Temmuz, Ağustos, Eylül aylarının da sıcak geçeceğini belirterek, vatandaşların şimdiden sıcaklardan korunmaya alışmaları gerektiğini ifade etti.