Rojin'i arama çalışmaları devam ediyor: Kadavra köpekleri tepki verdi Rojin'i arama çalışmaları devam ediyor: Kadavra köpekleri tepki verdi

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Köfteci Yusuf hakkında önemli açıklamalarda bulundu. HAK, yaptığı duyuruda, Köfteci Yusuf'un akreditasyonu ile düzenlenmiş bir belgesinin bulunmadığını ve Ağustos ayında yerli bir belgelendirme kuruluşu tarafından verilen helal belgesinin yalnızca işletmenin ana üretim merkezinde üretilen bazı ürünleri kapsadığını belirtti. Bu belgelerin, "kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları, ilikli kemik suyu ve çorba" gibi ürünlerle sınırlı olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, HAK'ın doğrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi düzenlemediği vurgulandı. Kurum, belgelendirmeyi yapan yerli ve yabancı helal belgelendirme kuruluşlarını denetleyerek, başarılı olduklarında akredite ettiğini ve yetkilendirdiğini de kaydetti.

Son günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde yer alan bir gıda işletmesinin, bu yıl Mart ayında alınan numunelerinde 'domuz geni tespiti' yapıldığı belirtildi. Bu bulguların, iki restoranın hizmet sunumunda ortaya çıktığı ve bu restoranların HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş bir helal belgesinin dışında kaldığı ifade edildi.

HAK, yaşanan gelişmeler ışığında belgeyi düzenleyen kuruluştan resmi bir savunma talep etmiş ve aynı kuruluşa yönelik bir yerinde denetim süreci başlatmıştır. Kurum, akreditasyon başvurularını uluslararası standartlara uygun şekilde değerlendirmeye ve akredite ettiği belgelendirme kuruluşlarını düzenli olarak izlemeye devam edeceğini belirtti.