Güncel

HSK'ya yeni atamalar! Görev yerleri belli oldu... İşte o liste...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca yeni atamalar ve görev yerlerinin açıklandığını duyurdu. 2024 yılı kararnamesine göre adli yargıda 4 bin 9, idari yargıda 290 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Abone Ol

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Kararnamesi'ni yayınladı. Kararnameye göre toplamda 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden 4 bin 9'u adli, 290'ı ise idari yargıda gerçekleşti.

4 Bin 299 Savcının Görev Yeri Değişti

Kararnameye göre, 4 bin 9 adli yargı hakimi ve savcısı ile 290 idari yargı hakimi ve savcısının görev yerleri değiştirildi. Böylece toplamda 4 bin 299 yargı mensubunun görev yerlerinde değişiklik yapılmış oldu.

Bakan Tunç Duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca yeni atamaların ve görev yerlerinin açıklandığını belirtti. Bakan Tunç, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

EK: 1- Adli Yargı Kararnamesi

EK: 2- İdari Yargı Kararnamesi