Güncel

İBB'den SGK Borcu Açıklaması! "Vergi Borcumuz Yok"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, SGK'ya 2,4 milyar TL borcu olduğunu ancak belediyenin vergi ve SGK borcunun bulunmadığını açıkladı.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vergi ve SGK borcu olmadığını belirtirken, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL olduğunu ve 2019'daki devralınan borcun 361 milyon TL olduğunu açıkladı.

CHP'li belediyelerin SGK'ya olan prim borçları gündemdeyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

İBB'nin açıklamasında, belediyenin vergi ve SGK borcunun olmadığı belirtildi. Ancak, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL (yaklaşık 72,7 milyon dolar) olduğu ifade edildi. Ayrıca, 2019 yılında devralınan SGK borcunun 361 milyon TL (yaklaşık 63,3 milyon dolar) olduğu ve personel sayısındaki 20 binlik artışa rağmen gecikmiş borcun sadece 9 milyon dolar arttığına dikkat çekildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan belediyelerin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeleri ile Şişli Belediyesi olduğunu açıklamış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar lira borcu bulunduğunu belirtmişti.