Güncel

İBB'nin Paris'teki Kiralama Masrafı Eleştiri Konusu Oldu! Haftalık Milyonlarca Lira

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris'teki "İstanbul Evi" için haftalık 249 bin euro kira ödendiğini açıkladı

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris'te açtığı "İstanbul Evi" haftalık kira bedeliyle tartışma konusu oldu.

İlk olarak günlük 10 milyon euro kira ödendiği iddia edilse de, İBB bu iddiaları yalanlayarak haftalık 249 bin euro yani yaklaşık 9 milyon TL kira ödendiğini açıkladı. İBB'ye, AK Parti tarafından bu harcamalar nedeniyle eleştiriler yöneltildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olimpiyatlar için Fransa'nın başkenti Paris'te bir bina kiralayıp etkinlik düzenlediği haberleri gündemde. İlk iddialar, binanın günlük kira bedelinin 300 bin euro yani yaklaşık 10 milyon TL olduğu yönündeydi. Tepkiler üzerine İBB, kira bedelinin günlük değil haftalık olduğunu belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Paris'teki İstanbul Evi için ödenen haftalık kirayı 249 bin euro yani yaklaşık 9 milyon TL olarak doğruladı ve tüm masrafların sponsorlar tarafından karşılandığını söyledi. Ongun, bu harcamaların İBB bütçesinden yapılmadığını ve kamuoyunu yanıltan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise, Paris'teki Palais Galliera'nın kiralanmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada, İstanbul'un kaynaklarıyla yapılan etkinliklerin şehrin ve İstanbulluların sorunlarını çözüp çözmediğini söyledi. Ayrıca, kiralanan mekanın İstanbul'un tanıtımı mı yoksa bazı kişilerin tatil yapması için mi kullanıldığını eleştirdi.