Güncel

İmamoğlu, forslu bayrağa itiraz mı etti? Talat Atilla'dan dikkat çeken kulis

Gazeteci Talat Atilla, CHP Genel Merkezi'ne asılan Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan bayrağa Ekrem İmamoğlu'nun itiraz ettiğini öne sürdü.

Abone Ol

Forslu bayrak krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulundu. Bu ziyarette dikkat çeken bir detay, CHP Genel Merkezi'ne Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan bayrağın asılması oldu. Gazeteci Talat Atilla'nın aktardığı kulis bilgilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu bayrağın asılmasına itiraz etti.

İmamoğlu'ndan itiraz, Özel'den yanıt

Talat Atilla, yazısında İmamoğlu'nun Özgür Özel'e yönelik itirazlarını dile getirdiğini belirtti. Atilla, "Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan bayrağın göndere çekilmesine, süreci arkadaşlarıyla an an takip eden Ekrem İmamoğlu'nun, Özel'i arayarak itiraz ettiği öne sürülüyor" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun, "Partili Cumhurbaşkanı istemiyoruz diye bas bas bağırıyoruz. Şimdi bunu nasıl izah edeceğiz?" dediğini, Özel'in ise "Şimdi kavga zamanı değil başkanım. Forslu bayrağı astıracağım" yanıtını verdiğini yazdı.

Erdoğan'ın CHP ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yaptığı bu ziyaret, 18 yıl aradan sonra gerçekleşmişti. Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yanında CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte Erdoğan'ı karşıladı.

Görüşmenin gündemi

Zirvede Gezi Davası, asgari ücretliler, Emine Şenyaşar ve emekli maaşları gibi pek çok konu ele alındı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme sonrası yaptığı açıklamada diyalog ortamının sürmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, "Bu olumlu havanın heba edilmemesi gerekiyor" dedi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa ve ekonomi konularında görüşlerini aktardığını belirtti.

CHP'den ilk açıklama

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, diyalog kanalının açıldığını, ancak bunun CHP'nin ilkelerinden vazgeçme anlamına gelmediğini vurguladı. Yücel, Özgür Özel'in görüşmede asgari ücrete zam talebini dile getirdiğini, Gezi, Sinan Ateş cinayeti, Şenyaşar Davası ve kayyumlar gibi konuların da gündeme getirildiğini belirtti.