Ekrem İmamoğlu konuşmasında, itfaiye eri olmanın bir meslek olarak tanınması için gereken adımların atılmasını tekrar yetkililere hatırlatmak istediğini belirtti.

İmamoğlu, yaklaşık 4 yıl önce yapılan ihtiyaç tespitinde 2.300 itfaiye eri alım izninin hala verilmemiş olmasını şaşkınlıkla izlediğini söyledi. Her yıl itfaiye teşkilatının belli bir kısmının emekli olduğunu ve farklı görevlerde bulunduklarını vurgulayan İmamoğlu, afet öncesi ve sonrası süreçlerde kritik rol oynayan bu teşkilatın personel alım izinleriyle ilgili süreçlerin hala tamamlanmamasını büyük bir gariplik ve üzüntü olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francesco ile Telefon Görüşmesi Yaptı! Olimpiyatlardaki Gösteriler Konuşuldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francesco ile Telefon Görüşmesi Yaptı! Olimpiyatlardaki Gösteriler Konuşuldu

İmamoğlu, itfaiye eri alımlarının şeffaf ve liyakatli bir şekilde yapıldığını belirterek, alınacak kişilerin 2-2.5 yıl sonra tam verimlilikle görevlerine başlayabileceğini ifade etti. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bu süreci geciktirmesini kınadığını ve bu durumu milletimize şikayet ettiğini söyledi.

Finansman sorunlarına da değinen İmamoğlu, gerekli imzaların atılmaması halinde, bekleyen büyük miktarda paranın belediyenin hizmetlerine yönlendirilemeyeceğini belirtti. Bu durumun ekonomik zorlukları artırdığını ve yatırımların ertelendiğini vurguladı. İmamoğlu, bu gecikmelerin sorumlusunun kim olduğunu hatırlatarak, bu durumu 86 milyon vatandaşın hakkına ve 16 milyon insanın hemşehrilik hakkına şikayet ettiğini ifade etti.