Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, kentteki market, tuhafiye, büfe, terzi ve ticari taksi sahiplerinin internet bankacılığı bilgileriyle dolandırıldığını öğrenince harekete geçti.

Araştırmalar sonucunda dolandırıcılık suçundan şüpheli kişiler olarak Onur E. (26), Ozan E. (19) ve Yunus Ç. (21) belirlendi. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyon sırasında şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada 26 bin 700 TL, 12 banka kartı ve 4 cep telefonu ele geçirildi. Onur E.'nin 28, Ozan E.'nin 23 ve Yunus Ç.'nin 20 ‘bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık’ suçundan sabıkaları olduğu saptandı. Şüphelilerin sadece Kütahya'da değil, Rize, Bilecik, Trabzon, Eskişehir, Artvin, Antalya, Mersin, Samsun, Gaziantep, Tekirdağ, Çankırı, Hakkari, Denizli ve Bursa'da da 33 iş yerini aynı yöntemle dolandırdığı belirlendi.

Şüphelilerin, müşteri olarak gittikleri işletmelerde alışveriş yaparken, ödemeyi IBAN üzerinden gerçekleştireceklerini söyleyerek mobil bankacılık uygulamalarını açmalarını istedikleri, uygulamaya giriş yapıldığı sırada telefon şifresi ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçirdikleri tespit edildi. Bu bilgileri kullanarak mağdurların cep telefonlarından internet bankacılığı hesaplarına ulaşıp, hesaplarındaki bakiyeyi, nakit avans ve hızlı kredi işlemleriyle kiraladıkları banka hesaplarına aktardıkları öğrenildi. Şüpheliler, mal veya hizmet bedelini gönderdiklerini ve paranın 5 dakika içinde hesaplara geçeceğini belirterek mağdurları kandırmış ve ardından kayıplara karışmış.

Konut almayı düşünenler dikkat! Amortisman süresi 13 yıla düştü Konut almayı düşünenler dikkat! Amortisman süresi 13 yıla düştü

Tutuklanan şüpheliler, nitelikli dolandırıcılık ve açıktan hırsızlık suçlarından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek mahkeme tarafından tutuklandı.