Güncel

İslam Memiş, Gram altın için yeni seviyeyi açıkladı: Piyasalarda bayram hazırlığı var

Altın fiyatları durağan bir seyir izliyor. Enflasyon verisi ve dolar kuru tarafında meydana gelen hareketlerden etkilenen altında, düşüş ivmesi hızlandı. Altın piyasasına yönelik inişli çıkışlı grafiği yorumlayan İslam Memiş, kritik seviyelere dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Abone Ol

Altın fiyatları son zamanlarda sessizliğe gömüldü. ABD'de enflasyonun beklenen seviyeye ineceği öngörülürken Fed'in da bu konuda faiz indirimlerine adım atacak olması altın fiyatlarının geri çekilmesine neden oldu.

Bu yılın Eylül ayında Fed'den faiz indirimleri gideceği değerlendiriliyor. Ancak bu durum henüz netlik kazanmış değil.

"Bu hafta yükselişler göreceğiz"
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki inişli çıkışlı grafiği yorumladı.

İslam Memiş'in konuşması şu şekilde:

"Ons altın 2356 dolar seviyesinde. Bu hafta tepki yükselişleri göreceğiz emtia fiyatlarında. 2370-2380 dolar seviyesine kadar bir toparlanma görülebilir.

"İştahlı bir yükseliş yok" 
Ancak cılız bir yükseliş var. Çok iştahlı bir yükseliş yok. Dar bant aralığına sıkışmış olan bir ons altın var. Gram altın 2437-2443 lira seviyesinde. Gram altın tarafındaki yatırımcılar ons altını takip etmeli. Ons altın nereye gram altın oraya.

"Piyasalarda bayram hazırlığı var"
Gram altın tarafında 2400 TL destek seviyesini bu hafta takip etmeye devam edeceğiz. Para piyasalarında bayram hazırlığı var.

"Temmuz ayında başlayacak"

Yükseliş trendinin tekrar temmuz ayı itibarıyla başlayacağını öngörüyorum. Ons altın tarafında yine bu yıl tahmin ettiğim 2600 devamında 3000 dolar seviyesinin önünün açıldığı bir süreç bekliyorum. Gram altında da 2700 devamında 3000 seviyesi ile alakalı beklentilerim devam ediyor." şeklinde konuştu.