Finansal analist İslam Memiş, altın, dolar ve Euro piyasalarını değerlendirerek yeni haftaya yönelik öngörülerini paylaştı. Altının rekor seviyelere yaklaşması nedeniyle yatırımcılara "bu seviyelerden alım yapmayın" uyarısında bulundu.

"Ons altın geçtiğimiz haftayı 2.721 dolar seviyesinde kapattı. Yukarıda 2.730-2.770 dolar direnç seviyeleri var. Ancak şu aşamada ons altına giriş oldukça riskli. Sağlıklı bir kâr satışı olmadan maliyet hesaplamasının iyi yapılması gerekiyor."

Altın ve Gümüşte Uzak Durulmalı

Bu hafta küresel piyasalarda büyük bir veri akışı beklenmiyor. Para piyasaları, Ortadoğu'daki gerilimlere odaklanmış durumda ve bu bölgeden gelecek haberler piyasaları etkileyebilir. Memiş, özellikle bu hafta altın ve gümüşten uzak durulması gerektiğini çünkü kâr satışlarının gelebileceğini vurguladı.

Bu hafta takip edeceği aralıkları da paylaşan Memiş, BIST 100 endeksinin 8.793 puandan kapandığını ve 8.800 puanın altında kalmasının riskli olduğunu belirtti. Ancak orta ve uzun vadeli yatırımcıların bu seviyelerden korkmamaları gerektiğini söyledi. Kısa vadede ise 8.650-9.050 puan aralığını izleyeceğini açıkladı.

Doların stabil bir seyir izlediğini ancak genel beklentisinin yukarı yönlü olduğunu belirten Memiş, EUR/USD paritesinin zayıf olduğunu ve Euro'nun TL karşısında daha cazip hale geldiğini ekledi. Dolar mı, Euro mu sorusuna ise "Euro" cevabını verdi ve döviz yatırımı yapmak isteyenlerin Euro'yu tercih edebileceğini ifade etti.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfını Geçemeyenler İçin Türkçe Program Başvuruları Başladı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfını Geçemeyenler İçin Türkçe Program Başvuruları Başladı

Ons Altın ve Gümüş Fiyatları

Ons altının 2.721 dolardan haftayı tamamladığını hatırlatan Memiş, yukarıda 2.730-2.770 dolar direnç seviyelerinin bulunduğunu ancak bu seviyelerden alım yapmanın riskli olduğunu vurguladı. Memiş, kendi stratejisi doğrultusunda ons altın için uygun alım aralığını 2.580-2.680 dolar olarak belirtti.

Ons gümüş fiyatlarına da değinen Memiş, altın/gümüş rasyosunun gerilemesiyle birlikte gümüşün ons fiyatında yüzde 6,37'lik bir artış yaşandığını ve 12 yılın zirvesine ulaşıldığını söyledi. Gümüşte kâr satışlarının bu hafta gerçekleşebileceğini belirtti.

Son olarak, Memiş, Euro'nun şu anda en ucuz yatırım aracı olduğunu belirterek, altın ve gümüşün bu hafta için alım yapılmaması gerektiğini yineledi.