Güncel

İslam Memiş'ten doları olanlara uyarı: Yanlış yoldasınız...

Finansal analist İslam Memiş, dolar yatırımı yapanları uyararak, "Türkiye'de TL karşısında en az getiriye sahip olan para birimi dolardır" dedi. Altın ve para piyasaları uzmanı olan Memiş, ABD'deki gelişmeleri değerlendirerek yatırımcılara önemli mesajlar verdi.

Abone Ol

Finansal analist İslam Memiş, dolar yatırımı yapanları uyararak, "Türkiye'de TL karşısında en az getiriye sahip olan para birimi dolardır" dedi. Altın ve para piyasaları uzmanı olan Memiş, ABD'deki gelişmeleri değerlendirerek yatırımcılara önemli mesajlar verdi.

Türkiye Ekonomisi ve Doların Durumu

Memiş, kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımları konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Evet, Türkiye ekonomisi dip seviyelerden toparlanma sürecine girdi, ama toparlanamadı. Biz hane halkıyız. Dolar 33 lira, enflasyon yüzde 75. Not artırsan ne yazar?"

Türkiye'deki ekonomik koşulları ve doların enflasyon karşısındaki durumunu eleştiren Memiş, doların yatırım aracı olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Alternatif Yatırım Piyasaları

Memiş, yatırımcılara dolar ve euro dışında birçok yatırım piyasası olduğunu hatırlatarak, toplumun dolar ve euroya odaklanmasını eleştirdi:

"Biz doları, euro'yu, altını konuşuyoruz. Borsa zaten geleneksel bir piyasa ama onun haricinde yüzlerce yatırım piyasası var. Vatandaşlarımız maalesef dolar al, mark al diye toplumun kafasını kuma gömmüşler. Bizim sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Yatırımcılara, sistem kuruculara en doğru bilgileri vermek şarttır."

ABD Seçimleri ve Piyasalara Etkisi

Memiş, ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Donald Trump'ın bir miting sırasında saldırıya uğramasının ardından piyasalardaki gerilimin etkilerini yorumladı.

"ABD bir seçim sürecinde. Trump dünyanın gözü önünde suikast girişimine uğradı. Velev ki hayatını kaybetseydi, belki ABD bugün iç savaşa girmiş olacaktı. Küresel piyasalar yangın yeri olacaktı. O saniye yüzde 10, yüzde 20 satışlar görürdük. 2020 yılının mart ayını hatırlatmak isterim. O gece yüzde 10, yüzde 20 satışlar. Bildiğin çöktü sistem. Aynısını görebilirdik."

ABD'deki seçim sürecinin küresel piyasalar üzerindeki olası etkilerini değerlendiren Memiş, özellikle dolara yatırım yapanların bu süreçte dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Dolar Yatırımcılarına Net Mesaj

Memiş, doların yatırım aracı olarak kullanılmasının yanlış olduğunun altını çizerek, elinde dolar bulunduranları uyardı:

"Yanlış bir yoldasın. Seni kandırdılar. Seni dolar satın alarak kandırdılar. Uyan artık. Türkiye'de TL karşısında en az getiriye sahip olan para birimi dolardır."

Son olarak Memiş, doların bir ödeme aracı olduğunu ve yatırım aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, yatırımcılara alternatif yatırım araçlarına yönelmeleri konusunda çağrıda bulundu.