Güncel

İsrail Bakanı Ben-Gvir: Ateşkes Yerine Gazze'yi İşgal Edip Göçü Teşvik Etmeliyiz

Ben-Gvir, Hamas'la müzakerelerin büyük bir hata olduğunu ve Gazze'deki İsrailli esirlerin geri alınması için askeri müdahalenin şart olduğunu belirtti

Abone Ol

İsrail'deki Maarif gazetesine verdiği demeçte Ben-Gvir, Hamas'la müzakerelerin büyük bir hata ve felaket olacağını belirtti. Gazze'deki İsrailli esirlerin geri alınması için tek çözümün askeri müdahale olduğunu ve bu amacı gerçekleştirmek için askeri çabaların artırılması gerektiğini ifade etti. 

Hamas'ı yenilgiye uğrattıklarını iddia eden Ben-Gvir, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmesinin büyük bir hata olacağını söyledi. Ben-Gvir, "Kabinedeki yetkililerin ve sahadaki komutanların görüşlerini duyuyorum. Şimdi Hamas'ı güçlendirmek için Kahire'ye mi gideceğiz?" şeklinde konuştu.

Gazze'den yakıtın kesilmesi gerektiğini 9 ayı aşkın süredir savunan Ben-Gvir, "İsrail, Gazze'den yakıt ve insani yardımları keserse, Hamas iki hafta içinde teslim olur." şeklinde bir iddiada bulundu.

Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek, nihayetinde tam bir zafer elde edebiliriz. Bu, İsrail tarihinde birkaç kez yaptığımız bir şeydir, bunu tekrar yapabiliriz." dedi.

Bu arada, Yediot Ahronot gazetesi, Netanyahu'nun hükümetinin düşmesine yol açsa bile ABD baskısıyla Hamas'la anlaşmaya devam ettiğini yazdı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, 15 Ağustos Perşembe günü tarafların Doha veya Kahire'de müzakerelerde bir araya geleceğini ve İsrail'in bu görüşmelere bir heyet göndereceğini, ayrıca Katar'ın Hamas'ın da bir heyet göndereceğini taahhüt ettiğini duyurdu. Kirby, toplantının verimli sonuçlar doğurmasını umduklarını ve her şeyin planlandığı gibi ilerlemesini istediklerini belirtti. ABD'nin de toplantıda yer alacağını ve bir ateşkes anlaşmasının bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı.