Gazze'de on binlerce masum sivili öldüren İsrail'in Türkiye'nin bu katliam karşısındaki dik duruşundan rahatsızlığı sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşımda bulundu. Katz, Instagram'ın engellenmesini "diktatörlük" olarak nitelendirdi. Bu paylaşımlar üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sert bir tepki gösterdi ve Katz'ın muhatap alınacak biri olma özelliğini yitirdiğini açıkladı.

Katz'ın Paylaşımı

Katz, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: "Antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür."

Katz'ın bu paylaşımında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları da etiketlendi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Tepkisi

Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Katz'ın skandal ifadeleri üzerine bir açıklama yaptı: "İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan yalan dolu düzeysiz paylaşımları alışkanlık haline getirmiştir. Bahse konu şahıs muhatap alınacak biri olma özelliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir."

Siyasi Tepkiler

  • AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyonazi, soykırımcı İsrail dışişleri bakan müsveddesi haddini aşıp mazlum milletlerin umudu Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ı diline dolamış. Bunu yaparken etiketlediği şahıslar ve kurumlar ilginç. Onların da derhal bu şahsı ve yaptıkları soykırımı lanetlemelerini bekliyoruz," dedi.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Katz'a tepki göstererek, İsrail Dışişleri Bakanı'nı Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'a benzetti.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Katil, işgalci devlet İsrail'in Dışişleri Bakanının CHP Gençlik Kollarına seslenmesini büyük bir vehametle karşılıyorum. Bu ülkenin her bir genci İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmün karşısındadır. Türk Gençliği, soykırımı lanetler ve Filistin'in özgürlük mücadelesini destekler. İsrail'in Türkiye düşmanı Dışişleri Bakanının CHP Gençlik Kolları ile samimiyetinden endişe duyuyoruz," diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, Katz'ın kendisini hedef alan paylaşımlarına, "Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz. İstedikleri kadar çukurlaşsınlar Tayyip Erdoğan’ın ne kavline, ne kalbine zincir vurabilirler. Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz, eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz," sözleriyle karşılık verdi.

İmamoğlu'nun Tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Katz'ın paylaşımına cevap vererek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman," ifadelerini kullandı.