İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik hava saldırısı düzenleyerek şehrin merkezini hedef aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırının, yoğun nüfuslu Ras el-Nabaa ve Al-Basta mahallelerindeki binalara iki hava saldırısıyla gerçekleştiği belirtildi.

İsrail ve Lübnan basınında yer alan iddialara göre, saldırının hedefi Hizbullah'ın İrtibat ve Koordinasyon Birimi şefi Wafiq Safa'ydı. Safa'nın akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Gümrük Muhafaza ekipleri düzenledikleri operasyonlarla kaçakçılara göz açtırmadı Gümrük Muhafaza ekipleri düzenledikleri operasyonlarla kaçakçılara göz açtırmadı

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile çatışmalarını sürdürüyor ve Lübnan'ın güneyine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 8 Ekim'den bu yana 2.141 kişinin hayatını kaybettiğini, bu kayıpların 104'ünün çocuk ve 194'ünün kadın olduğunu açıkladı. Hizbullah da İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor.