Güncel

İstanbul'a sağanak yağış uyarısı: Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Türkiye genelindeki hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul'da hafta sonu etkili olacak sağanak yağışlar için tarih verildi. Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde de yağışlar etkisini gösterecek.

Abone Ol

Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yağışlar bekleniyor

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve İç Anadolu'nun doğusu ile Akdeniz Bölgesi gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Bu bölgelerde yaşayanların yağışlara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, İstanbul'da hafta sonu için sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri, İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, bu yağışların İstanbul'da hafta boyunca etkili olan güneşli havanın yerini alacağını belirtiyor.

Türkiye genelinde parçalı bulutlu hava hakim

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzeydoğu ve güney kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu bir havanın etkisi altında olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Ankara'nın kuzey çevreleri, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevreleri ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kuvvetli yağışlar ve olumsuzluklara dikkat

Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta'nın doğu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul'da hafta sonu yağışlı hava

Hafta boyunca güneşli havanın etkili olduğu İstanbul'da, hafta sonuna doğru hava koşulları değişiklik gösterecek. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri şehirde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle hafta sonu plan yapacak İstanbulluların, hava durumu tahminlerini dikkate almaları öneriliyor.