Güncel

İstanbul’da Barajlar Alarm Veriyor. Su Sıkıntısı Kapıda…

Marmara bölgesinde son 6 aydır yağışların azalması sebebiyle İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranın 3 yıl sonra ilk defa yüzde 30 ların altına geriledi.

Abone Ol

Marmara bölgesinde son 6 aydır yağışların azalması sebebiyle İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranın 3 sonra ilk defa yüzde 30 ların altına geriledi. 

İstanbul Su ve Kanalizasyon idaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamada 23 Agustos itibariyle yüzde 31 olarak ölçülen barajlardaki su seviyesi 1 hafta içerisinde yüzde 29 seviyesine geriledi. Doluluk oranlarındaki bu hızlı düşüş İstanbul için endişe yaratırken uzmanlar bu durumun son 9 yılın aynı ayına göreen düşük seviye olduğunu belirtiyor. 

İstanbul Barajlarının doluluk oranları ;Terkos ta yüzde 15,Sazlıdere de yüzde 14,Alibey de yüzde 12 ,Büyükçekmece de yüzde 9,Ömerli de yüzde 62,Darlık’ta yüzde 44,Elmalı da yüzde 19,Istrancalarde yüzde 19 olarak ölçüldü. 

En fazla 868 metreküp miktarında su tutma hacmine sahip olan İstanbul’un tüm barajlarındaki ve göletlerdeki doluluk bugün itibariyle 258 metreküp seviyesine geriledi.