Güncel

İstanbul’da kuvvetli sağanak uyarısı: Bu saatlere dikkat!

İstanbul’da yaşayanlar dikkat! AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle öğleden sonra başlayacak olan yağışlar, İstanbul’un doğu ilçelerinde etkili olacak. Peki, önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

Abone Ol

İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor

AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bugün öğle saatlerinden sonra Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile gibi doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların yarın da devam edeceği ve sıcaklıkların hafta boyunca 31 ila 34 derece arasında seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji'den yurt genelinde sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde de sağanak yağış uyarısında bulundu. Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak.

Rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, öğleden sonra ve akşam saatlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların, rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olması önem taşıyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

İstanbul'da hava sıcaklıkları 24 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar, özellikle yaz aylarında dikkat edilmesi gereken hava olayları arasında yer alıyor. İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde de benzer hava koşulları bekleniyor.

Yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Muş, Van ve Batman çevreleri de sağanak yağışlı geçecek. Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde de öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel kuvvetli sağanak geçişleri olacağı tahmin ediliyor.