Güncel

İYİ Parti'de Akşener polemiği: Partinin çöküşü hızlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in görüşmesi sonrası parti üyelerinden sert tepkiler geldi. Partililer, “Partinin çöküşü hızlanacak” ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri Dervişoğlu, “Böyle bir şeye ihtimal vermem” şeklinde konuştu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesi sonrası İYİ Parti kulisleri çalkalandı. Söz konusu görüşme hakkında farklı tepkiler yer alırken, parti kaynakları bu görüşmenin İYİ Parti’den istifaları hızlandıracağının altını çizdi.

GENEL BAŞKAN DERVİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu görüşmeye yönelik “Kurucu genel başkanımız ziyaretten sonra telefonla beni bilgilendirdi. Türkiye’yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundu. Bunun dışında özel diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadı” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ŞEYE İHTİMAL VERMEM"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun “Anayasa konusunda netiz” yorumu sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Akşener arasında yaşanan sürpriz görüşme, siyaset kulislerini de canlandırdı. Yaklaşık olarak 40 dakika süren görüşme; Akşener’in aile fertlerinden birine büyükelçilik istediği, Cumhur İttifakı’na adım atacağı ve yeni Anayasa konusunda milletvekili konuşmalarının da yer aldığı ileri sürüldü. İYİ Parti yönetiminin ise görüşmeden haberleri olmadığı bildirildi. Dervişoğlu, Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edildiği yönündeki iddialara ilişkin de “Böyle bir şeye ihtimal vermem” yorumunda bulundu. Ancak görüşme, kurmaylar arasında da yankı uyandırdı. 

Söz konusu görüşme hakkında partililerin, Akşener’e yönelik sert tepkileri olduğu öne sürülüyor. 


"PARTİNİN ÇÖKÜŞÜ HIZLANACAK"
Kurmaylarda Akşener-Erdoğan görüşmesinin İYİ Parti’yi derinden etkileyeceği değerlendiriliyor. Parti kaynakları, “Teşkilatlardan kopuşlar artacak. Partinin çöküşü hızlanacak” ifadelerine yer veriyor. Partiden üst düzey bir yönetici ise “Akşener’in anayasa nedeniyle bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamayacak Erdoğan’a yeniden ülkeyi yönetmesi için kapıyı aralayacağını” söyledi. Ayrıca Akşener’in ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la temaslarına devam edeceği de partililer tarafından tahmin ediliyor.